Hier vind je allerlei inspiratie: tekeningen die jongeren maakten tijdens hun coaching/training, artikelen in media over jongeren. Maar ook nieuws over Meldpunt Sandbergen. 

De ansichtkaarten zijn gedrukt en Meldpunt Sandbergen deelt uit. Er is zoveel te doen op het gebied van jongeren oppakken, doorpakken en hen leren dat ze er toe doen! Herken, erken je jezelf of iemand in je omgeving in onderstaande tekst? Stuur of bel en ik help je verder. Gewoon doen!

9 Oktober 2019

Dit is Saima. Saima deelt de ansichtkaarten van Meldpunt Sandbergen om bij te dragen aan jongeren die het gewoon waard zijn! Saima is net als Meldpunt Sandbergen onderneemster voor: Centrum Begeleiding Zorg in de stad Amersfoort. Zij werkt met mensen die de Nederlandse taal nog niet goed spreken en geeft naailes. Een veilige haven door “te doen” een stap verder te komen.
Ken je jongeren die een boost nodig hebben of ouders of gewoon voor jezelf? Geef deze kaart door en neem contact met mij op. Ik plan direct een videocall of telefonische afspraak 06-16056579 met je in.
Gewoon doen!

24 september 2019

Meldpunt Sandbergen onderneemt 7 jaar voor en met jongeren, gewoon omdat het kan!
Deel deze digitale kaart voor diegene die je liefhebt en gunt naar een stap vooruit, gewoon doen!

__________________________________________________________________

20 november 2018

Meldpunt Sandbergen reist af naar Sardinië in 2019

Ben jij ook zo toe aan ruimte rust en het geluid van de zee. Wil jij uit de hectiek van alle dag in ons kikkerlandje? Ga dan met mij mee naar Sardinië. 

9 juli 2018

22 juni 2018, Certificaat uitreiking

Alle jongeren zijn binnen boord gebleven en allemaal met een toekomst plan. Allemaal gaan ze verder met een nieuwe opleiding en een betaald baan met contract. Deze jongeren weten nu wat wat ze willen en staan stevig op hun benen. Ken je jongeren in Nieuwegein en die nog ingeschreven staan op het MBO en een stevig portie zelfreflectie kunnen gebruiken? Geef u nu op via: c.sandbergen@geynwijs.nl

15 juni 2018
Deze toppers hebben vandaag met de training (Geyn Wijst de Weg) een CookCoach workshop gekregen. Deze vond plaats in de kantine van het ROC Facility, Horeca en Travel in Nieuwegein. Hier wordt gewerkt!
Opkomst wekelijkse training: 85%
Opkomst individuele Coaching: 95%
Ik zeg goed bezig!

11 februari 2018

4 september 2017

Gedeelde toekomst.

19 februari 2017

Een kijkje in de trainingsbijeenkomsten van “Keet0591” te Gemeente Emmen. 
Met goedkeuring van een aantal jongeren mocht ik tekeningen gebruiken waarin zij tekende wat zij voelde bij de gedachtes die zij kregen bij onderwerpen zoals:

  • Kerstmis
  • Mindfulness afirmaties
  • Problemen oplossen

Filosofische gedachtes, “Hoe los ik problemen op”?
Rashaad

Zoiets als slim bezig zijn
Nick

Kerstfeest zoals ik mij datvoorstel, gezellig, fijn en veilig
Dusko

Kerstfeest en ruzies met familie
Dusko


Het denken leidt een eigen leven. Vaak is het bezig met de toekomst of verleden. Met wat we hebben en niet willen, met wat we willen en niet hebben.
Een uitspraak die Arnoud opensloeg uit het boekje Mindfulness uitspraken

11 januari 2017

Niet gewoon een beetje lui

http://www.volkskrant.nl/binnenland/niet-gewoon-een-beetje-lui~a4444000/?hash=190ecaffba8f263b31368f4c8266a18c6e2bafe6

11 januari 2017


Mark is een spookjongere
http://nos.nl/op3/artikel/2151608-mark-is-spookjongere-een-paspoort-aanvragen-gaat-niet.html

10 december 2016
http://nos.nl/op3/artikel/2147143-uitzicht-zo-is-het-om-jong-en-dakloos-te-zijn.html
__________________________________________________________________
1 december 2016
Ben jij blij met je werk?

______________________________________________________________
1 december 2016
Gemeenten begeleiden jongeren
‘buiten beeld’ naar school of werk
27.500 jongeren tussen 18 en 23 jaar die geen startkwalificatie hebben, geen opleiding volgen, niet werken en geen uitkering ontvangen, worden door hun gemeente de komende tijd weer op weg geholpen naar een opleiding of een baan. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid past daarnaast de Participatiewet zo aan dat ook de groep jongeren van 23 tot 27 vanaf 2017 door een koppeling van gegevens ‘in beeld’ kan komen en hulp kan krijgen.

Vorig jaar bleek dat ongeveer 66.000 jongeren onder de 27 met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, het contact verloren hebben met de instanties die hen op weg naar een baan kunnen helpen. Ze zijn uit beeld geraakt. Deze situatie maakt hun toekomst onzeker. De ministers Asscher en Bussemaker kondigden daarom in november onder andere aan met gemeenten bestuursafspraken te maken en de aanpak van voortijdig schoolverlaten beter op die van de aanpak jeugdwerkloosheid aan te sluiten.
De jongeren tussen 18 en 23 zijn inmiddels door de gemeenten in kaart gebracht en krijgen gericht hulp. Zo gaan in Rotterdam onder meer jongerenwerkers bij alle jongeren die in beeld zijn gebracht op huisbezoek en worden jongerenakkoorden gesloten met werkgevers, met name voor jongeren zonder startkwalificatie. Zo werken in Amersfoort net afgestudeerde jongeren bij het Jongerenloket. Doordat het leeftijdsgenoten zijn, sluiten zij direct aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Zij helpen jongeren bij het vinden van een (leerwerk)baan, door advies te geven over leren en werken, voorlichting te geven over kansen op de arbeidsmarkt en te leren netwerken. En gaat ‘s-Hertogenbosch onder andere experimenteren met tussentijdse instroom op mbo-opleidingen voor oudere jongeren. Ook zetten zij voor deze jongeren, die vaak al lang uit het onderwijs zijn, een jobcoach in om uitval te voorkomen.
Om zicht te krijgen op de jongeren die ‘buiten beeld’ zijn en de manier waarop zij effectief geholpen zouden kunnen worden, heeft het ministerie van Sociale Zaken onderzoek laten doen. Hieruit blijkt dat de jongeren vaak teleurgesteld zijn in eerdere contacten met de overheid, nauwelijks een ondersteunend netwerk hebben en last hebben van een negatief zelfbeeld door de vele afwijzingen. Door onder andere contact met hen te maken via hun ontmoetingsplekken, rolmodellen en hen mede verantwoordelijk te maken, kunnen ze op weg worden geholpen naar een opleiding of de arbeidsmarkt. Met een aantal pilot projecten gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze aanpak ondersteunen.
Om jongeren perspectief te geven, zijn uiteraard ook de werkgevers onmisbaar. Veel werkgevers die werk hebben voor deze jongeren, schakelen uitzendorganisaties in. De uitzendbranche wil graag een rol spelen in het matchen en scholen van deze jongeren in samenwerking met gemeenten. De Stichting opleiding & ontwikkeling Flexbranche stelt voor een pilot met gemeenten scholingsvouchers beschikbaar.
______________________________________________________________
Top 100 om werk te zoeken met vacatures:top-100-vacatures-q1-2015-723x1024______________________________________________________________
1 december 2016
Ideeën op doen om aan de ‘bak’te komen
http://actieplanjeugdwerkloosheid.nl/zoeken-werk-2/
______________________________________________________________
1 december 2012 
Sollicitatiegesprek, te grappig!