Meldpunt Sandbergen is gevraagd om een programma te schrijven voor de Gemeente Emmen om kwetsbare jongeren verder te helpen naar werk, opleiding of dagbesteding.

Meldpunt Sandbergen heeft hiervoor haar zusje BakkieBijBuurtje ingezet. BakkieBijBuurtje zal ook Italiaans gaan koken met deze kwetsbare jongeren.
Omdat de training een flexibele in en uitstroom vraagt, is gekozen om een programma te schrijven aan de hand van de 7 leefgebieden:
Zingeving

zingeving-7-leefgebieden

Wonen

wonen

Financiën

financien-website

Sociale relaties

7-leefgebieden-2 7-leefgebieden

Lichamelijke gezondheid

lichamelijke-gezondheid

Psychische gezondheid

bakkiebijbuurtje-bel-en-bestel

Werk & activiteiten

we-can-do-it-1 we_can_do_it-2

Het traject bestaat uit een duur van 3 maanden met een programma van 24 trainingen. Gedurende het hele traject wordt nauw samen gewerkt met de Jobcoach/Jobhunter en klantmanagers/regisseurs.

 Daarnaast met inzet van onder andere:

  • contacten externe activiteiten
  • gedragswetenschapper
  • GGZ
  • ouders begeleiders
  • reclassering
  • training diagnostisch centrum

Het traject geeft aan dat de 7 leefgebieden goed in beeld worden gebracht zodat er in rap tempo de juiste middelen ingezet kunnen worden.

De training die gegeven wordt omvat veel beeldmateriaal, humor en eenvoudige korte theorie. Er wordt uitgegaan om de jongere te volgen, te erkennen in wat hij of zij nodig heeft.

‘Zelfredzaamheid te stimuleren en activeren staat in dit traject voorop’

De visie die deze training omvat is om jongeren meer zelfvertrouwen te ervaren door naast de training leuke activiteiten in te zetten.
Er zal een dagdeel Italiaans gekookt worden om samenwerking, veiligheid en verbinding met elkaar te stimuleren.

Christel is authentiek door haar manier van doen en wat ze uitstraalt. Haar kracht bestaat uit het verbinden met jongeren.

Dit doet zij doordat haar enthousiasme aanstekelijk werkt, zij is open en eerlijk en nieuwsgierig naar jongeren waarom zij zich gedragen zoals zij zich gedragen. Hierdoor stelt zij jongeren veilig en geeft vertrouwen door goed te luisteren waardoor jongeren zich gehoord en gezien voelen. Door jarenlange ervaring en kennis met ongemotiveerde jongeren, heeft zij coachen & koken bij elkaar gebracht.

bakkiebijbuurtje-bestel-en-bel

Kijkje in de trainingsbijeenkomst te Emmen, december 2016


Wat is mijn eerste gedacht als ik aan kerst denk? En wat voel ik daarbij?
Dusko: Ruzie met mijn familie, slecht momenten met mijn familie
 


Wat wil ik met kerstmis van mijn familie? Wat denk en voel ik daarbij?
Dusko’s Verlangen naar een fijn familie kerstfeest


Rashaad heeft filosofische gedachtes hoe om te gaan met “problemen”


Slim bezig
Nick

Voor meer informatie en/of een persoonlijke toelichting op dit project kunt u bij het vakje contact het formulier invullen, bellen of appen.