Houd je van video’s en films? Ik heb een serie vol interessante en herkenbare verhalen (trailers) voor je geselecteerd. Veel kijkplezier! 

American Honey (2017)
Jongeren van nu!
Dit is een roadmovie waarin de huidige generatie jongeren op zoek is naar vrijheid en liefde. 

A strange love affair with ego (2016)
Aandoening: Narcisme persoonlijkheidsstoornis
Als kind wist regisseur Ester Gould precies wie ze wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan, die met haar enorme zelfovertuiging de wereld aan haar voeten had liggen. Een eigenzinnige zoektocht naar de grens tussen gezond en ongezond narcisme, in een tijd waarin het ‘ik’ en de verering van het zelf steeds belangrijker worden.

La pazza Gioia (2016) 
Aandoening: Bipolair, anorexia en depressie
Tragikomische roadmovie over twee uit een psychiatrische instelling ontsnapte mooie vrouwen die elkaars tegenpolen zijn. De extraverte, wereldse Beatrice (Tedeschi) is blond en bipolair; de getatoeëerde, rebelse Donatella (Ramazotti, de vrouw van de regisseur) is anorexia-dun, donker en depressief. 

foto-voor-bij-tekst-7a

Rebels (2015)
Documentaire waarin een groep Noorse schoolverlaters een speciale cursus krijgt om ze aan het werk te helpen
Een groep Noorse schoolverlaters krijgt een speciale cursus om ze aan werk te helpen; twintigers – opstandig, agressief en onverschillig – die door de maatschappij al zijn opgegeven. 
http://film1.cdp.triple-it.nl/content/hd/file20160510121206AD3C2374221E4C81BA6FA9A2FB9F396E.mp4

Mommy (2014)
Aandoeningen: Depressie, ADHD
Wanneer de vijftienjarige Steve na het stichten van een brand en het verwonden van een medestudent van zijn kostschool wordt gestuurd, ziet zijn alleenstaande moeder Diane zich gedwongen haar zoon terug in huis te nemen. Dat vergt een flinke dosis geduld en uithoudingsvermogen, aangezien de grofgebekte Steve lijdt aan ADHD en simpelweg zijn medicijnen weigert in te nemen.

We need to talk about Kevin (2011)
Aandoeningen: Depressie, antisociale persoonlijkheidsstoornis
Eva Khatchadourian (Tilda Swinton) probeert haar leven weer bij elkaar te krijgen na een ‘incident’. Eva en Kevin hebben altijd een moeilijke relatie gehad, al vanaf dat Kevin een baby was. 

Welcome to me (2014)
Aandoeningen: Bordeline persoonlijkheidsstoornis
Alice lijdt aan een borderline persoonlijkheidsstoornis. Op een dag wint ze de mega-loterij en besluit ze al haar geld te spenderen aan het opzetten van een talkshow. 

Frankie and Alice (2010)
Aandoeningen:Meervoudige persoonlijkheidsstoornis
Een jonge vrouw (Berry) worstelt met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Aan de ene kant is ze gewoon wie ze is, een donkere vrouw. Aan de andere kant is ze echter een blanke racist. 

Ben X (2007)
Aandoening: Syndroom van Asperger
De zeventienjarige Ben (Greg Timmermans) duikt in zijn eigen kamer weg in de wereld van de online roleplaying games. Ben lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme en wordt op school gepest omdat niemand hem begrijpt. Online ontmoet hij regelmatig de mysterieuze Scarlite.

Betty Blue (1986)
Aandoeningen: Meervoudige psychische problematiek, emotie regulatie stoornis
Betty Blue gaat over een jonge vrouw, Betty (Béatrice Dalle) en haar tien jaar oudere vriend Zorg. Op het eerste gezicht is Betty een normale jonge vrouw die volop van het leven geniet. Gaandeweg de film wordt echter duidelijk dat ze flink wat psychische problemen heeft. Zo reageert ze vaak heel heftig op wat er om haar heen gebeurt.