Edwin Dubbelman

RMC-coördinator Utrecht Noordwest

Functie van Christel: RMC Opleidingsadviseur | Trajectbegeleider 18+

Februari 2020 begon Christel bij ons voor een tijdelijke klus bij leerplicht regio Utrecht Noordwest. In de voorafgaande gesprekken leerde ik haar kennen als een vriendelijke, goedlachse en gedreven aankomende collega. Met het hart op de juiste plek, en met een houding niet lullen maar poetsen. Dat zien we graag! Een maand later echter zaten we in de unieke situatie dat Nederland op slot ging en alle leerlingen ‘thuis’ naar school moesten. Hierdoor hebben we de samenwerking tijdelijk stop moeten zetten, om vervolgens in september met een nieuwe klus voor ons te beginnen: aanpak schoolverzuim 18+ op de mbo’s. Flexibel als Christel is begon ze voortvarend hieraan en al snel kon ze haar eigen werkwijze hierin kwijt: direct contact leggen met een jongere, vasthouden, oplossingen bedenken en uitvoering hieraan geven. Haar resultaat gerichte aanpak heeft me geïnspireerd om voor het hele 18+ team dit uit te gaan rollen. Het heeft me geleerd dat mbo-jongeren die verzuimen ieder hun eigen verhaal hebben. Vaak komt het dan neer op de juiste aandacht voor ze, op het juiste moment en betrouwbaar zijn in je aanpak. Dat biedt Christel, en meer…

Pepijn van de Burgt

Teammanager Jeugd & Gezin

Functie van Christel: RMC Opleidingsadviseur | Trajectbegeleider 18+

Ik heb Christel leren kennen als een zeer gedreven en bevlogen professional. Christel zet zich vol toewijding in voor de jongeren die ze voor zich heeft. Vanwege haar brede ervaring brengt ze net wat anders in voor het team en de doelgroep. Ze is een prettig persoon en fijn om mee samen te werken.

Marike Godvliet

Teamleider leerplicht en voortijdig schoolverlaten bij DG&J

Functie van Christel: Persoonlijk Coach voor BBL studenten & Consulent Leerrecht en Voortijdig School Verlaten

Met haar hart voor jongeren, eigen levenservaring en een ontembaar enthousiasme weet Christel jongeren in beweging te krijgen! ik heb prettig samen gewerkt Christel en heb haar leren kennen als betrokken, enthousiaste vrouw, die weet wat jongeren nodig hebben als ze even stil vallen.

Eugenie Lambrechts

Teammanager Uitvoering Sociaal Domein bij Gemeente Valkenswaard

Functie van Christel: Coach|Counselor en trainer voor leerplichtambtenaren

Christel is een aanpakker! Ze coacht vanuit bevlogenheid. Bij Christel moet het altijd ergens toe leiden. Zij doet niet iets ‘om maar iets te doen’. Ze is vrolijk, eerlijk en open, to the point en brengt in haar werk levenservaring mee. Wanneer zij met jongeren werkt, spreekt zij hun taal. Ze levelt eenvoudig met de mensen om haar heen en is daardoor een fijne sparringspartner. De samenwerking met Christel ervaar ik als open, plezierig en constructief. Ze is een ware powervrouw!

Sandra de Vries

Manager programma’s Verwantschapsvragen en Adoptievoorzieningen bij Fiom

Functie van Christel: Interviewer 

“Christel heeft vanuit haar onderneming ‘Meldpunt Sandbergen’, voor een project van zes maanden intensief meegewerkt om de stroom van interviews het hoofd te bieden. Het was voor ons allemaal hard werken en een periode waarin je elkaar in een pressure cooker snel leert kennen. Het waren vaak ontgoochelende, intieme verhalen die raken, waar Christel menselijk en professioneel mee om kon gaan. Christel ging vanuit een intrinsieke motivatie helemaal voor deze opdracht. Ze zei achteraf: “Dank je wel hiervoor.” Fiom dankt haar voor het snoeiharde werken en de kwaliteit die ze meebracht. Wanneer Christel zich aandient voor een opdracht, dan moet je niet twijfelen, vooral inhalen en haar de opdracht geven”.

Referentie

Suzanne Staal

Directeur Horeca & Toerisme College bij ROC Midden Nederland        

Functie van Christel: trainer|coach en programmamaker

“Christel weet op een zeer persoonlijke wijze jongeren te raken en op het juiste pad te krijgen en te houden. Haar enthousiasme en energie zijn een voorbeeld voor velen. Als coach kijkt ze continue naar wat nodig is en speelt daar op in met veel creativiteit. Christel is pro-actief, zeer toegankelijk, open en verrijkt anderen door haar hartelijke insteek”.

Linda Lemmens

Adviseur, interim en projectmanager. Manager Stichting Geynwijs 

Functie van Christel:trainer|coach en programmamaker 

“Christel is een vrouw die vanuit verbinding jongeren weet wakker te schudden. Ze gaat recht op haar doel af en zo behandelt ze ook de jongeren, recht voor zijn raap, maar eerlijk en integer. Door de jongeren telkens een spiegel voor te houden maakt ze veel inzichtelijk. Mooi om te zien dat ze daarmee het voor elkaar krijgt dat deze jongeren weer zelf de regie pakken en ook zelf de verantwoordelijkheid voor hun daden dragen!”

Beste allemaal,

Soms gebeurt er iets wat ik echt met jullie wil delen. In dit geval is het de afronding van Geyn wijst de weg.

Afgelopen vrijdag kregen de deelnemers van het trainings- en coachingstraject ‘Geyn wijst de weg’ hun certificaat. Christel Sandbergen is vier maanden geleden met dit traject begonnen. Een groep jongeren, eigenlijk opgegeven door hun omgeving, gingen niet meer of nauwelijks naar school, een hoop problematiek, kregen nog een laatste kans middels het traject Geyn wijst de weg. Een zeer intensieve training en coaching gericht op zelfregie, je leven weer op orde krijgen en met doel om toch een startkwalificatie te halen. Gericht op school, thuis en hun hele omgeving.

Afgelopen vrijdag presenteerden deze jongeren hun eigen traject. Hoe ze waren binnen gekomen, welke problemen er waren, wat ze zelf hebben aangepakt, wat ze hebben geleerd, hun valkuilen en hun dromen.

Eerlijk is eerlijk, ik was diep diep onder de indruk. Daar staan 5 jongeren die zo scherp, open en eerlijk verwoorden waar ze mee aan de slag gegaan zijn, goed inzicht hebben in hun eigen functioneren en wat ze allemaal voor elkaar gekregen hebben (opleiding afgerond, baan gevonden, stageplek geregeld, andere woonplek, etc.). Jongeren die vaak te horen hebben gekregen dat ze niet mogen zijn wie ze zijn, beschadigd zijn, maar nu weer geloof hebben in zichzelf en elkaar. Een groep die er is voor elkaar, tijdens het traject, nu maar ook in de toekomst. Ze houden elkaar overeind, scherp en sterken elkaar.

Gelukkig gelooft de gemeente ook in dit concept, dus na de zomer kan een nieuwe groep starten!

(ik heb in ieder geval het hele weekend met een glimlach op mijn gezicht rondgelopen zodra ik aan deze groep dacht)

Met vriendelijke groet,

Linda Lemmens

26 juni 2018, Linda werkt direct samen met Christel als Leidinggevende bij Stichting Geynwijs & Gemeente Nieuwegein

Josée van de Ven

Intake-en zorgcoördinator at ROC Midden Nederland

Functie van Christel:trainer|coach en programmamaker

De laatste maanden van dit schooljaar heeft Christel bij ons op het FHTC de pilot “Geyn wijst de weg” gedraaid. 7 Jongeren die bij ons ROC uitvielen vanwege multiproblematiek hebben een intensieve training en coaching gehad waarbij ze geleerd hebben de regie over hun leven te pakken. Deze jongeren konden wij met de uitgebreide zorgstructuur die we hebben niet verder helpen. Christel wel! De combinatie van training en individuele coaching maakte dat alle jongeren positieve veranderingen op alle leefgebieden hebben laten zien. De kracht van de pilot is ook dat jongeren leren van elkaar en elkaar positief beïnvloedt. Hierdoor hebben we kunnen voorkomen dat de jongeren voortijdig de school verlaten.
Volgende week is de certificaatuitreiking voor 5 van de 7 studenten. Daarna is er via de groepsapp nazorg en contact om elkaar te blijven volgen en inspireren.
Volgend gaan wij de samenwerking voortzetten!

22 juni 2018, Josée werkt direct samen met Christel bij de ROC Facility, Horeca en Travel te Nieuwegein via opdrachtgever: Stichting Geynwijs & Gemeente Nieuwegein

Karlien Tarry-Kruger

POH GGZ/ Psycholoog NIP. H

Functie van Christel:trainer|coach

“Christel en ik kennen elkaar nu al heel wat jaren. Ik zou bijna voor haar gewerkt hebben, heb een bijna cursus samen met haar opgezet en nu zijn we weer op een andere manier met elkaar in contact. Ik ken Christel dus als mens, vriendin, collega en als zakelijk contact. Ik vind Christel altijd enthousiast, ze kan goed reflecteren op wat ze zelf doet en hoe zij in contact staat met anderen. Zij is bereid om ver en lang door te gaan voor een ander om de gestelde doelen te bereiken. Houdt vast als een tijger en zal vele mogelijke ingangen uitproberen om tot succes te komen. Ik vind Christel loyaal, betrouwbaar, eerlijk en direct. Met een geweldige saus van humor worden de zwaardere dingen weer wat gerelativeerd zonder de ernst van de situatie te bagatelliseren. Ik werk graag met Christel omdat ik vind dat ze weet te inspireren en ik met meer energie het contact verlaat dan erin ga.”

Jalal Oumghar

Allround Interim voor Sociale Zaken at a.p.i.v SZ Consultancy 

Functie van Christel: trainer|kokkin|programmamaker

“Christel heb ik meegemaakt als een gedreven, gepassioneerde en enthousiaste trainer die weet wat er nodig is om jongeren in beweging te krijgen en ze daarmee een stap verder te helpen. De samenwerking met Christel verliep prima. Christel staat open voor feedback en geeft waar nodig advies aan de organisatie om jongeren een stap verder te helpen. Kortom een samenwerking die voor herhaling vatbaar is!!”

24 april 2017, Jalal werkte direct samen met Christel bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug te Zeist via eigen onderneming Bakkie Bij Buurtje

Roy Jansen

Eigenaar Absoluut Jansen|Jobcoach|Jobhunter

Functie van Christel: trainer|coach en programmamaker

“Ik heb Christel leren kennen als een zeer bevlogen trainster die duidelijk weet waar ze voor staat. Haar trainingen zijn overzichtelijk en duidelijk.
Ze weet een geweldige sfeer te creëren waarin jongeren zichzelf kunnen zijn. Door haar open en enthousiaste houding kunnen jongeren zich makkelijk ontplooien. Christel is voor mij een goede sparringpartner. Je kunt goed overleggen met haar en daardoor een goede strategie ontwikkelen. Kortom: Het is heerlijk samenwerken met deze energieke dame…..”

2 januari 2017, Roy werkte direct samen met Christel bij de Gemeente Emmen 

Cederick Botjes

Interim professional bij BMC Implementatie

Functie van Christel: trainer|coach en programmamaker

“In opdracht van de gemeente Emmen heb ik samen met Christel een methodiek ontwikkeld om kwetsbare jongeren richting werk, school of dagbesteding toe te leiden. Werken met Christel kan ik iedereen aanbevelen. Christel is ontzettend betrokken. Alles wat ze doet, doet ze met volledige overtuiging. Daarnaast zit ze vol met originele ideeën waarmee ze alles net een sterkere lading kan geven. Maar bovenal is Christel een harde werker die als geen ander weerstand van jongeren kan omzetten in intrinsieke motivatie om een stap verder te zetten. Christel behoort tot de top in haar vakgebied.”

30 oktober 2016, Cederick werkte direct samen met Christel bij Gemeente Emmen 

Reimke Hitmana-Willemze

Manager Dienstverlening at Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ

Functie van Christel: Sr. consulent leerplicht en voortijdig schoolverlaten

“Christel werkt momenteel voor de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid (GGD, leerrecht en voortijdig schoolverlaten voor 17 gemeenten) bij de aanpak van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Christel is een zzp-er die het woord “Zelfstandige” eer aan doet. Ze pakt de klus om het aantal VSV-ers terug te dringen voortvarend en goed op. Christel is enthousiast en gemakkelijk in de omgang. Kortom: de keuze voor een contract met Christel is een keuze waar ik geen spijt van heb.”

15 juni 2016, Reimke gaf leiding aan Christel bij Drechtsteden 

Mirjam Vermaas

Staf Arbeidsdeskundige at UWV Werkbedrijf

Functie van Christel: Sr.jobcoach, Wajong en IRO (Individueel Re-Integratie-Overeenkomst)

“Met Christel werk ik graag samen! Wat ik zo in haar waardeer is haar tomeloze inzet en enthousiasme om kandidaten naar hun beste kunnen te laten functioneren. Als schakel tussen bijv. thuis, de eventuele school, de werkgever en de kandidaat zelf boekt zij veel succes.
Christel zet altijd snel en effectief haar netwerk in om een passende werkplek te vinden voor bijvoorbeeld een Wajong kandidaat.
Positief kritisch, duidelijk en consequent, maar altijd empathisch en met compassie.
Ik ervaar Christel als een hele en prettige en humorvolle werkpartner waar ik snel mee kan schakelen en doelgericht te werk kan gaan.” 

8 december 2013,

Yvonne Remkes

Medewerker DIV

Functie van Christel:Interim trainer digitale werkplaats- WWB

“Christel is een trainer die haar kennis op inspirerende wijze weet over te dragen. Haar aanpak is prettig en effectief. De training “Digitale Werkplaats” was voor mij zeer waardevol en heb met veel plezier deelgenomen aan de training. Ik kan u Christel aanbevelen vanwege haar enthousiasme, kennis, eerlijkheid, creativiteit, empathisch vermogen en humor. Christel is een kanjer, als trainer maar ook als persoon.” 
13 november 2014, Yvonne was een klant van Christel

Karin Miltenburg

Sr. Consultant at Immediator BV

Functie van Christel: Interim Sr. arbeidsspecialist|coach-counselor

“Christel heb ik leren kennen als een zeer communicatieve professional. Ze weet haar cliënten tot beweging aan te zetten om te komen tot een nieuwe start in de loopbaan. Daarnaast is ze leidend en sturend in haar handelen.
Het administratieve deel binnen de re-integratie/outplacement trajecten weet ze accuraat te verwerken.Daarnaast hebben we gezien dat ze innovatief in haar denken en doen is. Christel is inzetbaar in het werken met diverse doelgroep en en als trainer.” 

25 februari 2014, Karin was een manager van Christel

Git van Kleef

Re-integratiespecialist/coach/klantmanager en trainer at Dienst Werk en Inkomen Amsterdam

Functie van Christel: Interim trainer @ RBA & DWI (Re-integratie Bedrijf Amsterdam & Dienst Werk & Inkomen) 

“Pantar heeft Christel aangenomen als trainer voor de introductie training voor de WWB klanten. Mijn bijdrage was om de trainers wegwijs te maken binnen Pantar en te adviseren over de inhoud van de introductie training.
Ik heb Christel als een vrolijke, ontspannende trainer ervaren. Ze is behulpzaam ook als het niet gaat over werkgerelateerde onderwerpen. Ze is goed aanspreekbaar en zit vol energie. Christel stelt dingen aan de orde om er verder mee te komen. Kortom een professionele trainer waar prettig mee samen te werken is.”

13 mei 2013, Git werkte samen met Christel bij Pantar Amsterdam 

Safoura Elyasi

Design, Develop and Programming

Functie van Christel: Interim trainer @ RBA & DWI (Re-integratie Bedrijf Amsterdam & Dienst Werk & Inkomen) Pantar Amsterdam

“Ik ben een deelneemster in de Participatieplek Introductie cursus die gegeven wordt door Christel Sandbergen- Trainer.
De training heb ik 3 weken gevolgd. Ik wist bijna niks over hoe ik werk in Nederland moest vinden. Zij leerde mij alle technieken, te beginnen wie ben ik? Wat kan ik doen en wat zijn de mogelijkheden. De lessen waren leuk en informatief. 

Ik heb zoveel geleerd en ben nu in contact gekomen met mensen in mijn vakgebied om een werkplek te vinden die bij mij past. Ik zou dit niet hebben kunnen doen zonder haar hulp.
Ze is een betrouwbare creatieve, hardwerkende, vriendelijke trainer. Coöperatief met goede ideeën en leuk om mee te werken.”

10 maart 2013, Safoura werkte indirect voor Christel bij Pantar Amsterdam