Ben jij geadopteerd en loop je tegen problemen aan? Ben je niet happy? Als adoptiecoach en ervaringsdeskundige kan ik je geruststellen. Je bent niet de enige. Speciaal voor jongeren zoals jij bied ik adoptiecoaching- en counseling. Zodat jij straks weer lekker in je vel zit en jouw leven op de rit krijgt. 

adoptiecoach

Als ervaringsdeskundige weet ik wat voor impact het kan hebben dat je bent afgestaan door je biologische ouder(s). Ik ben geboren in doorgangshuis Huize in de Bocht te Goirle. Het levenslicht dat ik zag was geen licht, maar duisternis. Ik werd direct afgestaan en geboren met een handdoek voor de ogen van mijn biologische moeder. 

Ze was een afstandsmoeder en naar schatting zijn er in Nederland tussen 1956 en 1984 15 tot 25.000 kinderen gedwongen afgestaan. 

Wat zich achter de deuren van het kindertehuis afspeelde was niet fraai en tekende mijn leven. Ik leerde te overleven, maar een gelukkig leven creëren is soms knap lastig. Toch is dat mij gelukt. Fantasie was mijn redding.

Het kindertehuis leek in mijn ogen op Villa Kakelbont van de serie Pippi Langkous. Hierdoor maakte ik als klein meisje van de duistere kant licht. Bijna sprookjesachtig. Ik leerde mezelf te helpen en help als adoptiecoach op mijn beurt nu andere geadopteerden.

Mijn werk als adoptiecoach  

Deze rode draad van fantasie gebruiken zie je terug in al mijn werk dat ik als jongeren- en adoptiecoach doe. Die fantasie combineer ik met de realiteit, want je wil natuurlijk wel dat er iets verandert in jouw dagelijkse leven. Met alleen maar fantaseren schiet je weinig op.
Ik ga jou leren dat je goed bent zoals je bent en dat je dat ook écht zo voelt. Met al je positieve en minder positieve kanten. Licht en donker horen tenslotte bij elkaar en mogen er allebei zijn. De balans, die creëer jezelf. Samen met mij als adoptiecoach. Een coach die als geen ander weet wat een adoptie met je kan doen. 

De impact van een adoptie

Niet elk adoptiegezin is slecht of heeft schade gebracht aan adoptiekinderen. Het gaat erom dat je als adoptiekind op voorhand al een slechte start hebt meegekregen. Dat heeft altijd invloed, of je nu uit een goed en veilig adoptiegezin komt of niet. Het “moeten” afstaan van een kind is per definitie trauma.

adoptiehulpverlening

Adoptiehulpverlening

Ik begrijp dus als geen ander wat jij voelt en hoe gedachtes een loopje met je kunnen nemen. Je bent niet geboren in een natuurlijke omstandigheid. Een referentiekader van je natuurlijke ouders ontbreekt en dit brengt je vervolgens in verwarring. Adoptiehulpverlening kan een slimme zet zijn. 

Benieuwd hoe ik jou als adoptiecoach ga helpen?

Omdat ik dezelfde achtergrond heb als jij kost het mij als adoptiecoach geen moeite om je te begrijpen. Een natuurlijk gevoel zorgt ervoor dat ik direct op jouw frequentie zit. Door mijn levenservaring kan ik jou erkenning geven, omdat ik jouw gevoel herken. Ja das leuk, hoor ik je denken, maar wat heb jij mij verder dan te bieden? Nou dit: 

  • Adoptiecoaching & counselinggesprekken op een door jou gekozen locatie
  • Videocalls in beeld en geluid met mij vanuit je eigen huis
  • Een intensief online trainingstraject dat je in balans brengt

Samen kijken we wat jij nodig hebt en voor hoe lang. Als je tegen meerdere problemen aanloopt, dan kunnen we adoptiecoaching combineren met hulp bij problemen op school, thuis of op het werk.  

Ben jij het zat om je dagelijks unhappy te voelen? Om het gevoel te hebben dat niemand je begrijpt en jou kan helpen? Meld je dan aan voor een intake. Dan kijken we hoe we hier samen mee aan de slag kunnen. 

Ja, ik wil adoptiecoaching

Maar wat levert het mij dan op?

  • Eigenwaarde; je waarde leren bepalen die hoger ligt dan dat je denkt
  • Een liefdevolle relatie met jezelf
  • Verbindingen kunnen leggen in liefdes- en vriendschappelijke relaties
  • Handigheidjes; als je er weer even klaar mee bent en gevoelens van eenzaamheid je overvallen
  • Assertief leren worden zonder de verbinding met jezelf te verliezen

Stap voor stap werken we hier samen aan. Op jouw tempo, op een manier die jij fijn vindt. Altijd met humor, want dat is waar ik als jongeren- en adoptiecoach van houd. Meer weten over mijn aanpak tijdens de adoptiehulpverlening? Op de pagina ‘Jongerencoach’ vertel ik je meer over mezelf.  

Vragen over mijn adoptiecoaching- of counseling?

Heb je nog vragen of wil je eerst met mij overleggen? Geen probleem! Neem gerust contact op. Ik help je graag verder.