De WIL


Jongeren begeleiden naar school, werk of dagbesteding, daar ben ik voor. Vanaf mijn vijftiende levensjaar moest ik voor mijzelf gaan zorgen. Ik weet als geen ander waar je tegenaan kunt lopen en wat je nodig hebt als het even niet lukt. De taal die jongeren spreken leer je niet vanuit een theorieboek, maar is een kwestie van onder de regels doorlezen en voelen wat iemand nodig heeft.

Ik volg jongeren die:

  • Geen starterskwalificatie hebben
  • Voortijdig schoolverlaten
  • Een Bijstands-Wajong of andere uitkeringsvorm hebben
  • (Ex)Gedetineerd zijn
  • Moeite hebben met de overgang van VMBO naar MBO niveau
  • Multiproblematiek ondervinden en nog thuis wonen

Ook geef ik aan jongeren en ouders persoonlijke begeleiding. Kook & Coach trainingen en jobcoaching. Wil jij het net even anders? Dan gaan we aan tafel en bespreken wat jij wilt!

Voorbeelden uit de praktijk:

1. Je volgt een VMBO opleiding en je weet nog niet wat de vervolgstap moet gaan worden. Thuis loopt het niet lekker, geld heb je weinig en die zogenaamde vrienden zijn toch eigenlijk geen echte vrienden. Kortom: je zit aan alle kanten vast en niemand, zelfs je ouders, snappen je niet. Ik help je jouw zaken op een rijtje te zetten, zodat jij beter weet wat je wilt, je om leert gaan met stress en met je portemonnee.

2. Je volgt een BBL opleiding maar de combinatie met werken is zwaar. Je tempo is wat langzamer en je kunt niet goed tegen kritiek. Je hebt het gevoel dat je het bijna nooit goed doet, je wordt er opstandig van en je begint je zelfs ziek te melden. Ik ondersteun jongeren met een belemmering door jobcoaching op de werkplek te geven. Ik pak het hele pakket aan: thuis, school en de werkgever. Ik zorg samen met jou dat dit beter in balans komt.

3. Je komt uit een gezin waar de problemen niet meer te overzien zijn. Je ouders zijn gescheiden en contact met je vader is er niet of soms. Je moeder kan nauwelijks het hoofd boven water houden, je vader betaalt geen alimentatie en jij hebt een tijdje vast gezeten. Nu je weer vrij gekomen bent moet je toch echt weer wat gaan doen. Reclassering heeft je goed op weg geholpen, maar de eerste twee jaar sta je nog steeds onder toezicht. Je wilt terug naar school, werken en het liefst een eigen kamer of huisje. Ik help je om weer in actie te komen en te wennen aan de maatschappij. Die verandert namelijk best wel snel en als je een tijdje uitgevallen bent is het best een grote stap om weer mee te draaien. Ik ga met je mee naar werkgevers, scholen of andere zaken die nodig zijn om te zorgen dat jij goed terecht komt in datgene wat jij wilt!

Referenties van Jongeren die in begeleiding bij Meldpunt Sandbergen zijn geweest:

“Het contact met Christel is leuk en grappig, het voelt vertrouwd en ze heeft echt interesse”.
Jobcoachtraject, Priscilla
Werkt bij V&D en volgt een BBL-opleiding

“Het voelt veilig en vertrouwd. Ik kan alles zeggen en we lachen veel”.
Jobcoachtraject, Shaleen
Werkt bij de Albert Heijn en volgt een BBL opleiding

“Ik mag en kan alles zeggen en het voelt vertrouwd. Ik krijg nieuwe inzichten door interessante gesprekken te voeren met Christel”.
Jobcoachtraject, Jos
Werkt bij een logistiek en transportbedrijf.

Voor meer informatie en/of een persoonlijke toelichting op een project kunt u bij het vakje contact het formulier invullen, bellen of appen.