Geadopteerd, door gedwongen afstand te moeten doen maakt een interessant leven.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe je jezelf een gezicht kunt geven. Ik ben geboren in doorgangshuis: Huize in de Bocht te Goirle. Het levenslicht wat ik zag was geen licht, maar duisternis. Ik werd direct afgestaan en geboren met een handdoek voor de ogen van mijn biologische moeder.

Wat zich achter de deuren van het kindertehuis afspeelde was niet fraai en tekent je hele leven lang. Onmiddellijke overlevingsstrategieën maken zich meester van ieder adoptiekind. Het kindertehuis lijkt in mijn ogen op Villa Kakelbont van de serie Pippi Langkous. Hierdoor maakte ik als klein meisje van de duistere kant licht. Bijna sprookjesachtig. 

Deze rode draad zie je in al mijn werk die ik met adoptie- en jongeren uitdraag. Fantasie en realiteit combineren zodat je weet dat je goed bent zoals je bent en daar naar handelt. Licht en donker horen bij elkaar. De balans creëer jezelf.

Mijn Villa Kakelbont

Adoptiecoach, counselor, trainer

De periode waarin ik ben geboren

Het gaat hier over de afstandsmoeders en naar schatting zijn er 15 tot 25.000 adoptiekinderen in het tijdsbestek 1956 – 1984 waarin de binnenlandse adoptie tot ongekende drama’s heeft geleid.

Adoptiecoach, counselor, trainer

Natuurlijk begrijp ik als geen ander wat jij voelt en hoe gedachtes een loopje met je kunnen nemen. Je bent niet geboren in een natuurlijke omstandigheid. Een referentiekader van je natuurlijke ouders ontbreekt en dit brengt je vervolgens in verwarring.

Niet elk adoptiegezin is slecht of heeft schade gebracht aan adoptiekinderen. Het gaat erom dat adoptiekinderen op voorhand al een slechte start hebben meegekregen. Dat heeft altijd invloed of je nu uit een goed en veilig adoptie -of disfunctioneel gezin komt. 

Ben je benieuwd wat ik kan toevoegen in jouw leven?

Ik begrijp je wel. Het kost mij geen moeite. Een natuurlijk gevoel zorgt ervoor dat ik direct op jouw frequentie zit. 
Door mijn levenservaring voortkomend uit een gewelddadig disfunctioneel gezin begrijp en voel ik heel goed waar ik jou in zou kunnen erkennen omdat ik het herken.

Wat kan ik je dan eigenlijk bieden?

  • Coaching & counseling gesprekken op een door jou gekozen locatie.
  • Video calls in beeld en geluid met mij vanuit je eigen huis.
  • Een coach en intensief online trainingstraject die je in balans brengen.

Maar wat levert het mij dan eigenlijk op?

  • Eigenwaarde, je waarde leren bepalen die hoger ligt dan dat je denkt
  • Een liefdevolle relatie met jezelf
  • Verbindingen kunnen leggen in liefdes- en vriendschappelijke relaties
  • Handigheidjes, als je er weer even klaar mee bent en gevoelens van eenzaamheid je overwelven.
  • Assertief leren worden zonder de verbinding met jezelf te verliezen

Aanmeldpunt Nederlandse afstand en adoptie

Tussen 2019 en 2020 heb ik interviews mogen afnemen voor het Aanmeldpunt Nederlandse afstand en adoptie in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De interviews verslagen zijn afgeleverd bij het instituut Verweij en Jonker ter onderzoek. Alle verhalen worden geanonimiseerd gepubliceerd. Ik heb 100 interviews afgenomen waar ik zowel de afstandsmoeders en de adoptiekinderen heb mogen aanhoren.

“100 levens, 6000 minuten en een diepe buiging”